Til medlemmene i Raufoss Bokseklubb
18. februar 2019

Lagkamp Norge vs. Danmark

Gårsdagens boksebegivenhet i Fyrverkeriet Kulturhus er historie, og vi kan trygt slå fast at nevnte kulturhus som bokse arena står til terningkast seks!

Det samme kan sies om det fulltallige publikummet som møtte opp, maken til stemning tviler jeg på om det har vært innafor veggene oppå der!

Men det er ikke uten grunn at det ble sånn, og spør dere meg nå i ettertid, vil jeg alltid hevde at opphavet til navnet på kulturhuset stammer fra Sigurd Glemmestad!

Vi som var der ble vitne til en boksekamp som inneholdt alt en boksekamp kan inneholde, drama, høyt tempo, harde treffere og god teknisk boksing!

Kampen startet på verst tenkelige måte, Sigurd ble truffet av et kanon slag til kroppen og måtte ta telling! Og de av oss som har fått er slag i solar plexus vet hvor vondt det er, og skal du i tillegg bokse nesten tre runder til med de smertene, så vil de fleste resignere bare ved tanken!

Men med Sigurd er det annerledes, det bor en vilje i den gutten det ikke er mange som matcher, i tillegg til å inneha en smerteterskel de fleste av oss ikke er i nærheten av å kunne sammenligne oss med!

Unge Glemmestad hadde knusktørt krutt i hanskene i går kveld, reiste seg opp, tok tak i kampen, og snudde hele matchen på hodet og leverte et fyrverkeri av en boksekamp! Med smartness, høyt tempo og harde karameller begynte Sigurd å styre kampen på SINE premisser!

Og godt hjulpet av et entusiastisk publikum kom den ene treffer-perla etter den andre til voldsom jubel fra salen!

Sigurd laget dermed den festen de mange fremmøtte håpet å få oppleve!

Det er nemlig utrolig sjelden vi får oppleve sånne snuoperasjoner i en boksering, utrolig imponerende, og gutten er bare 17år! I mine snart 50 år i boksingens tjeneste har jeg aldri vært i et hjørne der det har skjedd på denne måten!

Og det beste av alt, det var god boksing oppi alt dramaet!

Sigurd ble med sin 5-0 seier kåret til beste norske bokser, og det var jaggu meg fortjent også, noe både publikum, andre trenere og boksere var enige om! Herlig Sigurd??.

En annen som imponerte stort var Sayed Kazemi som bokset sin første senior kamp for anledningen. Mr. Kazemi leverte så det holdt han også, dansken fikk mer og mer respekt for Sayeds harde og kontante treffere, og når du har sånn selvtillit og tro på egne ferdigheter som Sayed har, merker motstanderen det!

Kazemi bokser normalt i 60kg klassen, men gikk opp i 64kg for å få kamp denne gangen! Det var allikevel tydelig at dansken ble tatt litt på senga av den kraften som Sayed leverte, i tillegg til hans gode teknikk og overblikk!
En klar 5-0 seier til Sayed som tydelig falt i smak hos publikum, og Sayed elsket mottakelsen han fikk!

Nomankhan Ahmadzai eller Noman som vi sier, imponerte stort mot sin tøffe motstander fra Jessheim!

Noman er det jeg vil kalle en teknisk briljant bokser, til tross for sin unge alder! Det fikk vi også ettertrykkelig se i kampen han bokset i går. I tillegg besitter han en fart og en kraft som er svært uvanlig i 56kg. Dette fikk nok hans motstander også føle, for det gikk fort og de harde trefferne rammet nådeløst, så nådeløst at dommeren valgte å stoppe oppgjøret i tredje runde til fordel for Noman! Imponerende boksing og seier til Noman som fortsetter å utvikle seg godt!

Noman begynte hos oss for en tid tilbake, ulike årsaker gjorde at han måtte flytte til et sted langt unna! Gutten trivdes aldri der han flyttet, og ville tilbake til Raufoss. Så kom han tilbake til oss i klubben, og han rakk knapt å sette fra seg flyttelasset før han stod på golvet hos oss, altså samme dag han ankom Raufoss!

Akkurat det er vi utrolig glade og takknemlige for! Dette er tilbake i tid, men verdt å nevne, det sier noe om hva boksing, godt miljø og gode kamerater betyr for gutten!

Emil Mathisen debuterte lørdag, og var nok litt uheldig i sin kamp som han taper, men Emil er ung og en vi vil få mye glede av i årene som kommer, talentet og viljen har han i bøttevis! Vi kjører på videre Emil, neste gang er det din kveld!

Eduardo Nygård tapte også sin kamp, som allikevel var velbokset, men litt for upresis og kanskje litt for avventende gjorde at det ble et knepent tap. Litt mer kamptrening vil ordne opp i dette.

Zohour Noori mistet sin kamp sent fredag kveld. Det ble allikevel en oppvisningskamp, og den viste at Zohour blir å regne med på de oppgavene som venter!

Da gjenstår det å takke våre gode og langsiktige sponsorer, uten dere kan vi ikke drive på det nivået vi gjør, med andre ord: DERE ER GULL VERDT!

#elitebil

#totenbanken

#chaplin

#multisped

#totenbadet